cat | esp

Mònica RamonedaEm dic Mònica Ramoneda i… i no sé gaire què dir quan em demanen què sóc. Primer acabava la frase amb un “… i sóc periodista”; més endavant vaig començar a puntualitzar i deia “… i sóc periodista digital”, i després també he arribat a acabar la presentació amb un “… i em dedico a la formació digital”. El cert és que costa definir-se quan l’experiència professional et va portant per camins diferents; complementaris però diferents. I apassionants tots.

De formació sóc periodista. Vaig estudiar a la Universitat Autònoma de Barcelona i quan vaig haver d’escollir on volia anar a fer les pràctiques externes, l’atzar em va fer decantar per Enredando.com. I allà va començar una mica tot. Internet, la xarxa i conceptes tan revolucionaris com ‘gestió de coneixement’ o ‘espais virtuals organitzats’ van entrar a la meva vida per no marxar-ne mai més. Era el 2002 i començava la meva trajectòria professional.

Des de llavors, i amb el món digital sempre com a nexe comú, la meva experiència professional ha girat al voltant de tres cares diferents. Diferents però complementàries.

En el vessant més estrictament periodística m’he especialitzat en comunicació digital. Conec la Xarxa (tants anys d’activitat professional i personal en ella i molta passió m’han permès tenir un coneixement exhaustiu del mitjà digital) i intento contínuament esprémer tot el seu potencial. Que és immens.

En el vessant més pedagògica tinc experiència en projectes educatius, la majoria d’ells també amb una estreta relació amb el món digital. El binomi educació i TIC és un terreny a explorar. I en això estem.
A més, des de fa anys imparteixo formacions sobre diferents aspectes relacionats amb Internet i la comunicació digital. Usos d’aplicacions cloud computing, metodologies de treball en xarxa, moderació d’espais virtuals organitzats, elaboració de continguts digitals, etc.

I, finalment, estic estretament vinculada al món de la cooperació i la cultura de pau. He col·laborat i treballat en organitzacions de defensa dels drets humans a Espanya, Guatemala i Mèxic.

A LA XARXA EM TROBES…
…a LinkedIn si vols mirar els detalls del meu CV.
…a Twitter si vols saber què em passa pel cap.
…a Diigo si t’interessa el món 2.0 i vols estar al dia de les novetats.
…a Prezi si vols xafardejar les presentacions dels cursos que imparteixo.
…a Flickr si vols veure algunes fotos.
…a Instagram si les fotos que vols veure són més del dia a dia.
…i a Facebook només si ens coneixem bé i som bons amics.