cat | esp

Sistema de microsites de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Abril 2015-actualment |
Arquitectura web

L’ajuntament de Vilafranca del Penedès s’ha marcat un objectiu ambiciós: “avançar cap a una administració transparent, en xarxa, moderna, propera i integrada, al servei de la ciutadania i l’economia productiva”. I dins d’aquest enunciat hi tenen cabuda moltes accions. Una d’elles, indispensable, passa per repensar les webs municipals. Totes elles; des de la web general fins a cadascuna de les pàgines dels diferents departaments de l’ajuntament, passant per portals d’entitats, fires o serveis relacionats amb el municipi. La Festa Major, les Fires de Maig i tantes altres. Que no per res Vilafranca és una ciutat de tradicions ben arrelades que han de trobar el seu espai a la xarxa.

El projecte en el que participo consisteix en desenvolupar un nou sistema de microsites que permeti generar tots els portals web que han de cobrir les diferents necessitats dels serveis de l’Ajuntament. Amb la gent d’Atenea Tech hem creat un gestor de continguts basat en Drupal i el repte és que d’aquí en surtin webs que responguin – i s’avancin – a les necessitats del present.

Ja us anirem explicant…

Actualització: Febrer 2016
Després de mesos de feina, a l’Ajuntament de Vilafranca donem per acabada la primera fase del Projecte de Microsites. En tot aquest temps hem definit les prestacions tècniques del nou gestor; hem treballat colze a colze amb els companys d’Atenea Tech per tal d’aplicar amb èxit tots els requeriments; hem definit l’arquitectura web i els continguts amb els responsables dels diferents serveis, i finalment hem aconseguit “treure a la llum” un total d’onze portals nous.

En queden d’altres pendents, esperant pacientment poder saltar a l’escenari. I igualment resten per aplicar més millores. Noves funcionalitats que aproparan una mica més l’administració als ciutadans. Així que… seguirem explicant com avancem.

De moment, us presento “les noves criatures”:

Leave a Reply