cat | esp

El Cibernàrium: cursos que surten de les aules

Octubre 2015 – actualment
Formació

El Cibernàrium, el centre de capacitació tecnològica de Barcelona Activa on des de fa ja anys imparteixo classes, vol replantejar ara el seu model formatiu i adaptar-lo a nous formats. L’objectiu, afirmen, és seguir sent un “centre de referència a la ciutat en formació tecnològica”.
I una de les primeres mesures que han pres és convertir les activitats de formació en cursos MOOC (Massive Open Online Course). Aquest nou format, tan de moda avui en dia, permetrà anar més enllà de les aules físiques i oferir continguts oberts, multi plataforma (dispositius mòbil o tauletes) i en diferents suports (com ara, vídeo, podcast i sessions presencials). “D’aquesta manera, es vol contribuir a fer més accessible la formació tecnològica, minimitzar encara més les barreres d’entrada i permetre que més usuaris puguin beneficiar-se d’una oferta formativa innovadora i de qualitat”.

El projecte, llarg i ambiciós, ja ha començat a caminar. Els formadors ja estem replantejant els nostres cursos per adaptar-los al nou format i molts de nosaltres ja hem passat per davant de les càmeres de la productora Albiñana Films per crear els nous materials audiovisuals.

Paral·lelament s’adequarà la pàgina web actual i el sistema de gestió per poder disposar, si tot va com està previst, a final d’any dels primers cursos pilot. Durant el 2016, i de manera gradual, es farà el desplegament definitiu del nou model formatiu del Cibernàrium.

Ja anirem explicant…

Leave a Reply