cat | esp

‘The Faces Book’: compartir estones reals

20160704_thefacesbook

Tinc la sort de ser la cara número 51 del llibre de cares d’en Dani LC.

The Faces Book, ho explica el propi autor al seu web, és el projecte amb el que l’artista s’ha proposat fotografiar mínim 100 amics amb qui ha compartit una estona real. Primer va fer l’anunci a les seves xarxes socials: va explicar què pretenia i va preguntar als seus followers qui s’hi apuntava. I se n’hi van apuntar molts. A partir d’aquí, en Dani va quedant un a un amb tots ells. Alguns són gent amb qui es veu sovint, també hi ha família, d’altres són companys de feina, veïns… i també hi ha aquells típics amics que fa anys que no veus però que segueixes sabent d’ells pel Facebook o l’Instagram. L’objectiu és allunyar-se per una estona de les xarxes socials i recuperar estones reals. Quedar, xerrar, fer una birra, dues, o el que sorgeixi… i fer la foto.

Més →

Prezi: per fi, més joc d’estils

Ara aquells alumnes més amants del bon disseny se m’enfadaran menys quan els hi expliqui Prezi. L’aplicació ha superat, per fi, les escasses tres fonts de text que permetia utilitzar i dóna també un joc de colors més ampli i interessant.
Sempre serà una incògnita saber perquè no ho han fet fins ara…

 

*** I a més…
Acaben d’anunciar els guanyadors del ‘Prezi Template Design Challenge‘; hi ha plantilles impressionants!

La millor actuació de la història

Els titulars ja ho diuen tot i no calen més paraules. Noupunt ens torna a transportar a la plaça d’aquella diada de Tots Sants. Amb imatge estàtica (de Martí Fradera) i amb vídeo 360º.

12186779_10153163995051905_9094298840347994258_o

Més →

Actualitzacions

Comencem un nou setembre al Cibernàrium i, per fer-ho amb bona cara, convenia una bona capa de pintura als materials dels cursos.
Dels cursos sobre eines 2.0:

I també al tutorial de Prezi:

Si teniu ganes d’apuntar-vos-hi, ho podeu fer en els següents enllaços:

Vacances

20150723_vacancesA punt de tancar un curs ple de projectes glamurosos, formacions arreu de Catalunya i interessants reptes, és hora de cridar… desconnexió!

On són els programes?

Imaginem-nos que sóc una ciutadana compromesa, que són les meves primeres eleccions municipals a Vilafranca del Penedès i que vull exercir el meu dret de vot a consciència. Vull conèixer tots els programes electorals. Els de tots els partits, no només els dels que em resulten més simpàtics per naturalesa. Unes municipals són unes municipals: t’han d’agradar les sigles que votes però també has de mirar si et convencen les propostes concretes que plantegen per al municipi on vius. T’hi va el teu dia a dia.

Més →

Si voleu una línia de temps….

Quan vaig començar a impartir formacions sobre eines 2.0 al Cibernàrium, ara fa ja molt i molt de temps, si havia de parlar d’eines per fer cronologies, parlava de Dipity. Al cap de poc, però, Dipity va limitar la seva versió gratuïta a només tres línies de temps per usuari i vaig decidir buscar alguna altra opció. Em vaig decantar per TimeRime, que tot i tenir errades d’usabilitat evidents, com que era tan intuïtiva de fer servir em quadrava bastant. Però ara la nostra relació, la de TimeRime i jo, s’ha trencat de cop. Es devien llevar inspirats el dia de cap d’any i des de llavors que l’eina és de pagament. Completament de pagament. Toca tornar a canviar i escullo Line.do.

Més →

Els efectes menys evidents de Prezi

Jugant amb els participants d’un curs de Prezi avançat vam anar descobrint tot de “trucs” per aconseguir efectes diferents per a les nostres presentacions Prezi. No és un tòpic: qui ensenya, també aprèn.

Són efectes aparentment “banals” i un punt infantils (per exemplificar-los, juguem amb avions, estrelles i vaques); però si ens quedem amb el moviment que aconsegueixen i els utilitzem amb gust i amb missatge al darrera poden ajudar a traçar un bon discurs.

Més →

Página 1 de 512345